miercuri, ianuarie 4

Cartofi gratinati


Ingrediente
500g cartofi medii
50 gr unt
250g cascaval ras(aproximativ o rotita mica)
200g smantana
250ml lapte
2 linguri de gris
ulei de masline
2-3 crengute de cimbru
sare

Preparare:

Se curata cartofii si se taie in felii subtiri, cat mai apropiate intre ele ca si grosime, pentru a se coace in acelasi timp. Asezam cartofii intr-o tava(a mea este de 20x25 cm) si preparam sosul.

Topim untul intr-o cratita, punem grisul, amestecam bine si turnam laptele si smantana. Fierbem 2-3 minute, amestecând continuu pentru ca aceasta compozitie se lipeste foarte usor. Punem cascavalul peste sosul de smantana,lapte,gris si unt si oprim focul. Amestecam bine pentru a se topi putin cascavalul. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Turnam sosul de smantana deasupra cartofilor deja asezati in tava si presaram deasupra frunzulite de cimbru.Asezam peste cartofi cateva cubulete de unt.

Coacem 30 minute la foc moderat. Cand cartofii gratinati sunt gata deasupra se va forma o crusta frumoasa aurie.


Merg de minune alaturi de o salata si un sos pe baza de iaurt. Noua ne plac mai rumeniti asa ca i-am lasat la cuptor 40 de minute.
Sper sa va placa!

2 comentarii: