vineri, ianuarie 2

Negresa de post

 Ingredinte:

3 cani faina;
2 + 1/2 cani apa;
1/2 cani ulei;
2 cani zahar;
3 linguri cacao;
esenta de rom
2 praf de copt;
nuci, alune, migdale


Intr-un vas incapator se mixeaza apa si zaharul pana cand tot zaharul este complet dizolvat. Se adauga uleiul, esentele si se mai mixeaza circa 1 minut. 

In lichidul obtinut turnam toata pudra de cacao si mixam bine , pana ce nu mai sunt urme de cacao la suprafata. Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam cateva minute cu mixerul. La final se adauga  dupa preferinta nucile, alunele sau migdalele  usor maruntite.

Compozitia de toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit. Se coace circa 30 de minute. Dupa 20 de minute puteti incerca prajitura cu o scobitoare . Daca scobitoarea este uscata atunci  prajitura este gata.

 Cand este aproape rece prajitura poate fi imbunatatita cu o glazura de ciocolata, fulgi de migdale, nuca de cocos sau orice altceva va place.

Este o prajitura pufoasa, foarte gustoasa pentru o prajitura de post . Este o prajitura care merge in orice ocazie. Gustul se apropie foarte mult de cel al unui chec cu ciocolata.

Sa aveti pofta!

PS: Am incercat aceasta prajitura si cu visine proaspete in loc de nuca si a fost un deliciu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu