vineri, iunie 8

Cartofi la cuptor cu ciuperci si smantana






Ingrediente:
1 kg cartofi rondele;
2 conserve de ciuperci;
1 legatura usturoi verde;
3 linguri de smantana fermentata;
200 ml smantana pentru gatit;
1 ardei gras rosu;
1 legatura de marar;
cateva fire de maghiran;
piper;
sare;
ulei.

Preparare:

Cartofii taiati rondele se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei. Se curata usturoiul si se toaca marunt. Ardeiul gras se taie in cubulete. Peste cartofii asezati in tava se presara ardeiul si usturoiul.

Ciupercile intregi se scurg bine de apa si se taie in jumatati.

Peste legume se toarna o cana de apa. Se asezoneaza cu sare si piper si se presara mararul tocat marunt.



Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor 20 de minute. Intre timp se pregateste sosul de smantana astfel:

Smantana lichida se amesteca cu smantana fermentata( smantana obisnuita). Adaugam sare, piper si maghiran. Eu am folosit un mix de piper. Mixul de piper contine piper negru, piper roz, piper alb si piper verde.



Dupa 20 de minute se scoate tava de la cuptor si se adauga sosul de smantana. Se baga la cuptor tava neacoperita si se coace pentru inca 20-30 de minute, pana cand cartofii sunt moi si rumeniti frumos.

Am servit cartofii alaturi de o salata de castraveti si sos tatzichi.
Este o mancare usoara si sanatoasa. Sper sa va placa!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu