duminică, decembrie 30

Pateu de mazare verde


Ingrediente:

1 cutie mazare verde ;
1 ceapa medie;
2-3 catei de usturoi; 
50 gr unt;
3-4 linguri maioneza;
sare, piper.

Preparare:
Ceapa se curata si se fierbe in apa cu sare.
Mazarea verde se scurge de zeama din conserva si se clateste sub un jet de apa.
Daca mazarea nu este suficient de fiarta se pune la fiert in apa cu sare pana devine suficient de moale pentru a fi pasata in blender. Mazarea fiarta bine si fierbinte se paseaza impreuna cu untul.

Adaugam  ceapa si  usturoiul si mixam in continuare pana obtinem o pasta fina.


Asezonam cu sare si piper.
Cand pasta s-a racit COMPLET , incorporam maioneza lingura cu lingura, amestecand usor pentru a nu se taia maioneza.

Se poate adauga in compozitie ceapa verde, marar, patrunjel ...dupa bunul plac.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu