miercuri, decembrie 12

Mini-chec cu banane si merisoare fara gluten



                                                                      Ingrediente:

 160 gr faina de orez                                                                                         

50 gr faina de  tapioca 
150 gr zahar tos
1½ lingurita praf de copt
1 lingura cacao
½ lingurita sare
¼ lingurita scortisoare
cateva cuisoare zdrobite
cateva boabe piper negru zdrobit
30 gr unt
200 gr piure de banana
1 lingura esenta de rom
100 gr ulei de rapita
3 oua mari
1 lingura lapte de cocos
1 lingurita vanilie
½ lingurita aroma de portocale
30 gr merisoare maruntite
20gr fructe de padure
100 gr nuci pecan coapte





Instructiuni:

Preincalziti cuptorul la 175 de grade.

Intr-un vas amestecat faina,zaharul, praful de copt, cacaoa, sarea, scortisoara,  cuisoarele si piperul. 

Intr-un vas topiti untul pana devine auriu. Adaugati tot piureul de banane peste unt si amestecati pana se incorporeaza complet. Lasati-l pe foc 30 de secunde, apoi luati untul amestecat cu piureul de babane dupa foc si adaugati esenta de rom. Amestecati si lasati deoparte  amestecul .
Intr-un alt vas amestecati uleiul, ouale, laptele de cocos, vanilia si aroma de portocale. Adaugati piureul de banane cu rom lasat la racorit si amestecati pana se omogenizeaza.  Intr-un castronel adaugati o lingura din amestecul uscat cu faina si adaugati merisoarele,fructele de padure si nucile maruntite. Amestecati compozitia  cu banane in amestecul cu faina, cacao, etc si amestecati usor pana se omogenizeaza. Lasati compozitia pentru cateva minute apoi adaugati fructele si nucile si incorporatile rapid fara a mai amesteca prea mult. Turnati compozitia in forme tapetate cu hartie de copt si umpleti circa 2/3 din tava. 

Coaceti 20 de minute. Micsorati temperatura la  150 de grade inca 15-20 de minute pana cand checul se rumeneste.

4 comentarii:

  1. O reteta foarte buna cred ca a iesti un chec foarte delicios.
    Pot adauga lapte normal in loc de cel de cocos?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, se poate inlocui cu lapte normal, laptele de cocos.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am cumparat merisor confiat de aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=1120&denumire=Merisor_confiat_500g la cantitate de 500g ai am fost incantata sa fac prajitura si chiar consumat ca atare mai ales pentru proprietatile remarcabile pe care le poseda. Recomand!

    RăspundețiȘtergere
  4. faina de tapioca imi lipseste, cu ce o pot inlocui?

    RăspundețiȘtergere