duminică, noiembrie 18

Placinta cu pui si ciuperci

Ingrediente umplutura :
250 gr inimi si pipote pui;
1 piept de pui dezosat;
200 gr ciuperci;
2 oua;
5 linguri fulgi de ovaz;
ceapa verde;
2 catei usturoi;
1 lingura seminte in macinate;
sare, piper;
patrunjel, marar.

Carnea se fierbe, se spumeaza si apoi se toaca marunt.

Ciupercile se taie cat mai mici, se adauga fulgii de ovaz , semintele de in si condimentele peste compozitia de carne.
Se amesteca totul foarte bine si apoi adaugam ouale unul cate unul.
Verdeata se toaca marunt si se incorporeaza in compozitie.

Aluatul este unul foarte simplu.

Ingrediente aluat:
150 gr faina tip 000
1 varf de cutit de sare
60 gr margarina vegetala
50 gr unt rece
1 ou mic
1 linguri zeama de lamaie/otet alb
1 linguri apa foarte rece.

Amestecam intr-un bol mare faina si sarea.


Adaugam untul si margarina vegetala taiate cubulete si le amestecam bine cu mixerul pana cand compozitia devine nisipoasa.


Oul se bate cu apa rece si cu lingura de zeama de lamaie/otet , apoi se toarna incet peste faina. Amestecam pana compozitia devine vascoasa. Coca trebuie sa se lege si sa poata fi modelata sub forma de minge.

Din aluatul obtinut intindem o foaie cu care vom imbraca forma de copt.

Intepam cu o furculita aluatul din loc in loc si apoi asezam compozitia de carne, niveland-o usor.


Intindem o alta foaie, cu aceasta vom acoperi compozitia ruland usor marginile aluatului .

Se unge cu  albus si se coace pentru circa 40-50 minute la 180 grade.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu