luni, februarie 27

Biscuitii "MARTISOR"


Ingrediente:

Aluatul de vanilie:

200 gr faina tip 000
1/4 lingurita sare
100 gr zahar pudra
1 galbenus mare
50 gr unt moale
1 +1/2 lingura esenta de vanilie(eu am folosit o pastaie)
2 linguri apa rece

Aluatul cu aroma de zmeura:
200gr faina tip 000
o lingura colorant rosu
1/4 lingurita sare
100 gr zahar pudra
50 gr unt moale
1 galbenus moale
1/2 lingura esenta de vanilie
1 lingura apa rece
2 linguri de pudra de zmeura( zmeura uscata zdrobita)

Preparare:

Se prepara fiecare aluat separat. Incepeti cu aluatul de vanilie. Am facut greseala sa incep cu aluatul colorat si m-am trezit cu mainile rosii de la colorant. Din pacate in unele zone culoarea s-a transferat pe aluatul alb.

Se pun intr-un castron toate ingredientele uscate. Se amesteca bine pentru a se omogeniza.
Se adauga untul la temperatura camerei, galbenusul si cele doua linguri de apa. Totul de framanta bine , pana compozitia devine omogena. Daca aluatul se lipeste de maini mai adaugati faina, pana obtineti o pasta de textura plastilinei.

Procedati la fel cu cel de'al doilea aluat. Colorantul se pune o data cu untul si galbenusul. Amestecati pentru a obtine o culoare uniforma.

Din aluatul astfel obtinut modelati cate o bila, o infasurati in folie transparenta si o dati la congelator pentru 15 minute.


Infainati masa.Din cele 2 bile intindeti cate o foaie, cat mai dreptunghiulara. Cele doua foi este de preferat sa fie aproximativ egale.

Suprapuneti foile si presati usor pentru ca cele doua tipuri de aluat sa adere unul la celalalt. Taiati fasii aluatul, apoi suprapuneti bucatile obtinute doua cate doua. La final taiati biscutii in dimensiunea dorita.



Biscuitii se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute 10-15 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca. Sunt gata cand trec testul scobitorii.

Cand sunt gata se scot imediat din tava, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Sunt foarte fragezi si colorati, numai buni pentru un debut de primavara.

3 comentarii: