marți, februarie 21

Pilaf bulgaresc



Ingrediente:

300 gr orez
5 cepe tocate marunt
4 ardei grasi/capia
2 rosii tocate
1 morcov ras
1 cana suc de rosii
300 ml supa legume
250 gr ciuperci feliate
sare, piper
oregano
patrunjel
1 vf cutit curry
ulei


Preparare:

Ciupercile ( nu champingnon) se feliaza si se pun la rumenit in uleiul incins. Dupa 2-3 minute adaugam 2/3 din ceapa tocata, morcovul ras si un ardei taiat cubulete. Calim totul 5 minute si apoi stingem totul cu supa de legume. Adaugam orezul spalat bine in mai multe ape si amestecam totul. Asezonam cu sare si piper, praful de curry si verdeata.


Intre timp intr-un alt vas punem la calit restul de ceapa. Cand ceapa incepe sa sticleasca, adaugam restul de ardei, sucul de rosii si rosiile tocate. Potrivim amestecul cu sare si piper si lasam totul sa fiarba la foc mic, pana cand orezul este fiert.

Cand orezul a fiert, rasturnam totul intr-o tava.

Deasupra pilafului punem in strat subtire sosul de rosii si ardei. Dam tava la cuptor pentru 20 de minute.


Este un pilaf foarte gustos.

Ciupercile pot fi inlocuite cu piept de pui, insa pilaful merge la fel de bine si simplu. Este o garnitura minunata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu