vineri, octombrie 21

Savarine


Ingredinte blat:
5 oua
6 linguri zahar
6 linguri pesmet
sare

Ingrediente sirop:
1-2 linguri cu rom
250ml apa
150gr zahar

Pentru ornat:
250ml frisca (Hulala am folosit eu)
dulceata (de visine, cirese, capsuni)

Preparare:

Se incinge cuptorul foarte bine.

Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam zaharul cu galbenusurile si le batem bine, pana isi dubleaza volumul iar culoarea galbenusului devine albicioasa. Eu le-am batut cu mixerul cam 15 minute si a iesit o pufosenie de crema de galbenusuri.

Se pun cele 6 linguri de pesmet in crema de galbenusuri si se amesteca bine, insa cu atentie pentru a nu se pierde aerul din crema de galbenusuri.

Albusurile batute spuma cu un praf de sare se amesteca cu crema de galbenusuri si pesmet.

Se ung formele de savarine bine cu unt si se tapeteaza cu faine. Se pune compozitia in formele de savarine. Eu nu am avut forme speciale si am folosit o tava pentru briose.Au iesit la fel de bune....

Se coc 15-20 de minute, pana incep sa se rumeneasca.

Intre timp preparam siropul. Punem la fiert apa cu romul si zaharul. Dupa cateva clocote, luam siropul dupa foc, daca tot zaharul s-a dizolvat.

Cand savarinele sunt gata, si s-au racit, le taiem si le bagam in vasul cu sirop pentru 1-2 secunde. Le ornam cu frisca si dulceata/jeleu sau orice alte preferinte exista.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu