Vizitatori
196,145
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
miercuri, februarie 29
Budinca de paste cu branza ( Vargabeles)
Ingrediente:
500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta)
1 pachet paste(am folosit melcisori)
4 oua
100 ml smantana pentru gatit
200 gr zahar
coaja de la o lamaie(optional)
Preparare:
Pastele fainoase se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Am folosit de data aceasta paste din grau dur. Au o culoare mai inchisa, un minus la capitolul aspect, insa gustul este pe masura.
Cat timp fierb pastele, maruntim branza cu o furculita. Ouale se bat spuma cu zaharul ,iar la final le adaugam smantana si mai mixam un minut.
Pastele fierte si strecurate de apa le amestecam cu branza si ouale batute. Amestecam bine , pentru ca branza sa fie repartizata uniform. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava unsa cu unt si o dam la cuptor la foc mediu , pana scade lichidul din ea si se rumeneste frumos.
Am preparat budinca aceasta de mai multe ori. I se pot adauga stafide, fructe uscate, coaja de lamaie,portocala dupa preferinta. De regula o fac simpla. Cel mai mult ne place budinca preparata cu branza sarata. Este o combinate dulce-sarat foarte interesanta.
Ce am observat:
- Cand nu am pus smanatana lichida in compozitie, budinca a iesit mai legata , insa si mai uscata.
- Nu folositi paste spirale/fundite. Nu pot fi incorporate bine in compozitie si se ard la copt.
- Daca folositi samantana, lasati budinca sa se raceasca bine inainte de a o taia. Taiata imediat nu isi pastreaza forma compacta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu