vineri, februarie 3

Cus-Cus cu legume


Ingrediente:

1 cana cus-cus
1 ceapa mare tocata marunt
1 morcov ras
1 ardei gogosar taiat cubulete
1 catel usturoi tocat
15-20 gr unt
1 litru supa fierbinte de legume ( sau carne optional)
sare, piper, patrunjel
Preparare:

Dupa ce avem toate legumele pregatite, punem untul la topit. Ceapa se caleste 2-3 minute in untul topit, cat sa sticleasca putin si stingem cu o cana de supa amestecul. Lasam totul sa fiarba cat sa se inmoaie ceapa. Adaugam cus-cus-ul si amestecam bine. Asezonam cu sare si piper


Peste compozitie adaugam si restul de legume si amestecam mereu pentru ca pastele sa nu se lipeasca. Cand scade lichidul completam cu cate o cana de supa fierbinte pana cand cus-cus-ul este fiert.

Cand totul a fiert, rasturnam compozitia intr-o tava termorezistenta.Presaram patrunjel peste cus-cus. Mai adaugam putina supa si nivelam amestecul. Dam tava la cuptorul incins dinainte pentru 30 de minute.


Merge de minune alaturi de o salata. Noi am servit cus-cus-ul astfel preparat cu snitele si muraturi asortate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu