Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
luni, februarie 27
Biscuitii "MARTISOR"
Published :
12:18 p.m.
Author :
Unknown
Ingrediente:
Aluatul de vanilie:
200 gr faina tip 000
1/4 lingurita sare
100 gr zahar pudra
1 galbenus mare
50 gr unt moale
1 +1/2 lingura esenta de vanilie(eu am folosit o pastaie)
2 linguri apa rece
Aluatul cu aroma de zmeura:
200gr faina tip 000
o lingura colorant rosu
1/4 lingurita sare
100 gr zahar pudra
50 gr unt moale
1 galbenus moale
1/2 lingura esenta de vanilie
1 lingura apa rece
2 linguri de pudra de zmeura( zmeura uscata zdrobita)
Preparare:
Se prepara fiecare aluat separat. Incepeti cu aluatul de vanilie. Am facut greseala sa incep cu aluatul colorat si m-am trezit cu mainile rosii de la colorant. Din pacate in unele zone culoarea s-a transferat pe aluatul alb.
Se pun intr-un castron toate ingredientele uscate. Se amesteca bine pentru a se omogeniza.
Se adauga untul la temperatura camerei, galbenusul si cele doua linguri de apa. Totul de framanta bine , pana compozitia devine omogena. Daca aluatul se lipeste de maini mai adaugati faina, pana obtineti o pasta de textura plastilinei.
Procedati la fel cu cel de'al doilea aluat. Colorantul se pune o data cu untul si galbenusul. Amestecati pentru a obtine o culoare uniforma.
Din aluatul astfel obtinut modelati cate o bila, o infasurati in folie transparenta si o dati la congelator pentru 15 minute.
Infainati masa.Din cele 2 bile intindeti cate o foaie, cat mai dreptunghiulara. Cele doua foi este de preferat sa fie aproximativ egale.
Suprapuneti foile si presati usor pentru ca cele doua tipuri de aluat sa adere unul la celalalt. Taiati fasii aluatul, apoi suprapuneti bucatile obtinute doua cate doua. La final taiati biscutii in dimensiunea dorita.
Biscuitii se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute 10-15 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca. Sunt gata cand trec testul scobitorii.
Cand sunt gata se scot imediat din tava, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Sunt foarte fragezi si colorati, numai buni pentru un debut de primavara.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
cat de simaptic arata...
RăspundețiȘtergerefoarte buna ideea imi place mult cu ti-au iesit biscuti
RăspundețiȘtergeremultumesc
RăspundețiȘtergere