Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
duminică, februarie 12
Chiftele marinate in sos de rosii
Ingrediente pentru chiftele:
500 gr carne tocata de vita
2 cepe tocate marunt
4 catei de usturoi pisat
4 felii de paine sfaramitate
2 oua
sare, piper
marar, patrunjel,cimbru
2 linguri pesmet
Ingrediente pentru sos:
2 cepe
3 catei de usturoi
1 bulion
100ml supa de legume
sare, piper
boia dulce
patrunjel, oregano
ulei
Preparare:
Pentru prepararea chiftelelor amestecam toate ingredientele, mai putin cele doua linguri de pesmet.
Ungem o tava cu putin ulei. Din amestecul de carne luam cate o lingura de compozitie pe care o dam prin pesmet. Modelam chiftelele si le asezam in tava unsa cu ulei, la distanta de 1-2 cm intre ele.
Le dam la cuptor pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc frumos.
Intre timp preparam sosul. Ceapa tocata marunt si usturoiul pisat se pun la calit in 2 linguri de ulei. Amestecam bulionul cu supa de legume si stingem amestecul pus la calit. Sosul il punem in blender si il mixam pana devine fin. Condimentam si il mai lasam sa fiarba 10 minute.
Cand chiftelele s-au rumenit, turnam sosul peste ele. Cu un cutit trecem pe sub fiecare chiftea, ca sosul sa intre sub chiftele. Mai lasam la cuptor 10 minute.
Le-am servit alaturi de un piure de cartofi si o salata de cruditati.
Sunt foarte bune, iar chiftelele coapte sunt mult mai gustoase si sanatoase decat cele prajite.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
cu carne de porc se poate inlocuii carnea de vita in caz ca nu ai sau amestec (porc-vita)
RăspundețiȘtergereDa, se poate inlocui.
RăspundețiȘtergere