duminică, februarie 12

Chiftele marinate in sos de rosii



Ingrediente pentru chiftele:

500 gr carne tocata de vita
2 cepe tocate marunt
4 catei de usturoi pisat
4 felii de paine sfaramitate
2 oua
sare, piper
marar, patrunjel,cimbru
2 linguri pesmet

Ingrediente pentru sos:

2 cepe
3 catei de usturoi
1 bulion
100ml supa de legume
sare, piper
boia dulce
patrunjel, oregano
ulei

Preparare:

Pentru prepararea chiftelelor amestecam toate ingredientele, mai putin cele doua linguri de pesmet.

Ungem o tava cu putin ulei. Din amestecul de carne luam cate o lingura de compozitie pe care o dam prin pesmet. Modelam chiftelele si le asezam in tava unsa cu ulei, la distanta de 1-2 cm intre ele.


Le dam la cuptor pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc frumos.

Intre timp preparam sosul. Ceapa tocata marunt si usturoiul pisat se pun la calit in 2 linguri de ulei. Amestecam bulionul cu supa de legume si stingem amestecul pus la calit. Sosul il punem in blender si il mixam pana devine fin. Condimentam si il mai lasam sa fiarba 10 minute.

Cand chiftelele s-au rumenit, turnam sosul peste ele. Cu un cutit trecem pe sub fiecare chiftea, ca sosul sa intre sub chiftele. Mai lasam la cuptor 10 minute.


Le-am servit alaturi de un piure de cartofi si o salata de cruditati.

Sunt foarte bune, iar chiftelele coapte sunt mult mai gustoase si sanatoase decat cele prajite.

Pofta buna!

2 comentarii: