Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
vineri, februarie 10
Sarmale cu ciuperci si pasat
Ingrediente:
- 350g de păsat
- 150g de orez
- 500g de ciuperci ( de preferat proaspete)
- 2 morcovi rasi
- 3 cepe tocate marunt
- 2 linguri de pasta de tomate
- 500 ml de suc de rosii (o cana)
- ulei
- sare si pier
- piper boabe
- boia de ardei dulce si iute
- cimbru si marar uscat
- tarhon si maghiran
- 1 varf de cutit de curry
- 3 verze murate
Preparare:
Orezul si pasatul se spala in mai multe ape, pana cand apa ramane curata. Le lasam deoparte momentan.
Ceapa tocata marunt si morcovul ras se pun la calit in ulei. Ciupercile se taie marunt. Daca sunt ciuperci din conserva se scurg bine inainte. Daca folositi ciuperci proaspete, curatati-le bine de lamele pentru a nu strica aspectul compozitiei.
Ciupercile taiate marunt se adauga peste ceapa si morcovul calit. Se amesteca totul si se caleste, pana cand scade tot lichidul lasat de ciuperci.
Se adauga orezul si pasatul spalat bine .Amestecam bine, presaram condimentele si asezonam cu sare.Incorporam pasta de tomate si trecem la impaturirea sarmalelor.
In ceaunul in care gatim sarmalele, punem un prim strat de varza tocata marunt. Presaram suc de rosii, cimbru si marar uscat si apoi punem primul rand de sarmale. Dupa fiecare rand de sarmale nou adaugat punem sucul de rosii,cimbrul si mararul uscat.
Fierbem sarmalele circa 2 ore la foc mic, adaugand mereu apa pentru a fierbe pasatul.
Din aceasta compozitie mi-au iesit aproximativ 90 de sarmale.
Sa spun ca sunt bune, este prea putin. Le-am servit cu mamaliguta si iaurt grecesc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu