Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
vineri, februarie 17
Lasagna cu spanac
Cand am pregatit prima oara spanakopita, am descoperit ca imi place spanacul foarte mult in aceasta combinatie . Astazi am incercat lasagna cu spanac. Este de'a dreptul minunata. Daca v-a placut spanakopia, aceasta lasagna va va incanta.
Ingrediente:
6 foi de lasagna
500 gr spanac
2 cepe mari
3 catei de usturoi
300 gr branza sarata sau cascaval
200 gr unt
400 ml lapte
3 linguri amidon( sau faina)
sare
piper
oregano
Preparare:
Foile de lasagna se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Se pun la calit in 50 de grame de unt, pana incep sa sticleasca.
Adaugam spanacul curatat si maruntit. Eu am folosit spanac colegelat si am fost mai multumita de el decat de cel proaspat.Spanacul congelat trebuie decongelat si scurs bine de apa, inainte de a fi adaugat in compozitie.
Lasam amestecul sa fiarba la foc mediu 5 minute apoi stingem totul cu 100 ml de lapte. Asezonam cu sare, piper si oregano si mai fierbem inca 1 minut la foc mic.
Adaugam o lingurita de amidon si amestecam bine, pentru a se lega compozitia.
Separat preparam un sos de branza. Punem restul de unt la topit. Stingem totul cu restul de lapte si fierbem , pana da in colocot. Peste amestecul de lapte clocotit adaugam branza/cascavalul maruntit si amestecam pana se omogenizeaza. Condimentam cu sare, piper si oregano. Cand branza s-a dizolvat aproape complet in lapte, adaugam cele 2 linguri de amidon amestecand bine. Mai fierbem totul 2-3 minute si stingem focul.
Intr-un vas termorezistent, al meu este de 20x30 cm, asezam un rand de foi de lasagna scurse bine de apa.
Peste foile de lasagna punem un strat de spanac, apoi un strat de sos de branza.
Repetam alternarea starturilor pana terminam compozitia. Ultimul strat trebuie sa fie de lasagna, peste care turnam sos de branza si presaram branza sau cascaval ras.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 15 minute, apoi dam folia de o parte si mai lasam inca 10 minute. Cand stratul de branza este rumenit, lasagna este gata.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
aspecul este putin ciudat, dar cred ca este foarte gustoasa...
RăspundețiȘtergeredin pacate am taiat-o imediat ce a iesit din cuptor si a luat-o la vale tot spanacul. trebuia sa o las putin sa se racoreasca inainte de a fi taiata.
RăspundețiȘtergere