vineri, februarie 17

Lasagna cu spanac



Cand am pregatit prima oara spanakopita, am descoperit ca imi place spanacul foarte mult in aceasta combinatie . Astazi am incercat lasagna cu spanac. Este de'a dreptul minunata. Daca v-a placut spanakopia, aceasta lasagna va va incanta.

Ingrediente:
6 foi de lasagna
500 gr spanac
2 cepe mari
3 catei de usturoi
300 gr branza sarata sau cascaval
200 gr unt
400 ml lapte
3 linguri amidon( sau faina)
sare
piper
oregano

Preparare:

Foile de lasagna se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Se pun la calit in 50 de grame de unt, pana incep sa sticleasca.


Adaugam spanacul curatat si maruntit. Eu am folosit spanac colegelat si am fost mai multumita de el decat de cel proaspat.Spanacul congelat trebuie decongelat si scurs bine de apa, inainte de a fi adaugat in compozitie.

Lasam amestecul sa fiarba la foc mediu 5 minute apoi stingem totul cu 100 ml de lapte. Asezonam cu sare, piper si oregano si mai fierbem inca 1 minut la foc mic.


Adaugam o lingurita de amidon si amestecam bine, pentru a se lega compozitia.

Separat preparam un sos de branza. Punem restul de unt la topit. Stingem totul cu restul de lapte si fierbem , pana da in colocot. Peste amestecul de lapte clocotit adaugam branza/cascavalul maruntit si amestecam pana se omogenizeaza. Condimentam cu sare, piper si oregano. Cand branza s-a dizolvat aproape complet in lapte, adaugam cele 2 linguri de amidon amestecand bine. Mai fierbem totul 2-3 minute si stingem focul.


Intr-un vas termorezistent, al meu este de 20x30 cm, asezam un rand de foi de lasagna scurse bine de apa.

Peste foile de lasagna punem un strat de spanac, apoi un strat de sos de branza.

Repetam alternarea starturilor pana terminam compozitia. Ultimul strat trebuie sa fie de lasagna, peste care turnam sos de branza si presaram branza sau cascaval ras.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 15 minute, apoi dam folia de o parte si mai lasam inca 10 minute. Cand stratul de branza este rumenit, lasagna este gata.



Pofta buna!

2 comentarii:

  1. aspecul este putin ciudat, dar cred ca este foarte gustoasa...

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate am taiat-o imediat ce a iesit din cuptor si a luat-o la vale tot spanacul. trebuia sa o las putin sa se racoreasca inainte de a fi taiata.

    RăspundețiȘtergere