Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
duminică, iunie 10
Tarta cu ciuperci, praz si branza
Am gasit aceasta reteta intr-un numar din anul 2006 al revistei Good Food. De cand am fost prima oara in Franta, am devenit fan al tartelor . Astfel daca este tarta, daca are ciuperci si branza e musai sa se faca!
Ingrediente pentru aluatul de patiserie:
150 gr faina tip 000
1 varf de cutit de sare
60 gr margarina vegetala
50 gr unt rece
1 ou mic
1 linguri zeama de lamaie/otet alb
1 linguri apa foarte rece
Preparare aluat:
Amestecam intr-un bol mare faina si sarea.
Adaugam untul si margarina vegetala taiate cubulete si le amestecam bine cu mixerul pana cand compozitia devine nisipoasa.
Oul se bate cu apa rece si cu lingura de zeama de lamaie/otet , apoi se toarna incet peste faina. Amestecam pana compozitia devine vascoasa. Coca trebuie sa se lege si sa poata fi modelata sub forma de minge.
Aluatul se modeleaza sub forma de bila si se inveleste in folie de plastic. Se netezeste bila de aluat cu sucitorul pana cand obtinem un disc.
Discul se lasa in frigider cel putin 30 de minute, apoi se scoate si se aseaza pe o suprafata presarata cu putina faina. Se intinde din mijloc spre exterior pana atinge grosimea de circa 3 mm si depaseste cu 2-3 cm diametrul formei de tarta.
Aluatul poate fi pastrat in frigider maxim 3 zile.Daca se congeleaza, mai intai se intinde aluatul si i se da forma tavii pentru tarta, apoi se congeleaza. Poate fi tinut la congelator , intr-o puna inchisa ermetic, pentru maxim 3 luni.
Ingrediente umplutura tarta:
25 gr unt
4 buc praz( partea alba)
250 gr ciuperci (taiate fasii)
2 oua
250 gr crema de branza
150 gr branza Gruyère (rasa)
Preparare:
Puneti unutul intr-o tigaie si gatiti prazul pentru 9-10 minute, amestecand usor, pana cand devine moale. Adaugati ciupercile taiate in fasii subtiri. Gatiti pentru inca 5 minute si apoi opriti focul.
Asezati aluatul in forma de tarta si intepati-l cu furculita din loc in loc. Asezati peste aluat hartie de copt si boabe de fasole, pentru a evita umflarea aluatului la copt. Coaceti aluatul pentru 20 de minute ,apoi scoateti tava si inlaturati hartia de copt si boabele de fasole. Mai coaceti inca 5 ,cat sa fie foarte putin rumenit.
Cat timp se coace aluatul, bateti oul si adaugati treptat crema de branza . Incorporati in compozitie si legumele gatite si scurse de lichid. Adaugati jumatate din branza Gruyère. Asezonati cu sare si piper apoi presarati prestul de branza Gruyère.
Asezati compozitia peste aluat si coaceti 20-25 de minute , pana devine aurie.
Se serveste rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu