miercuri, iunie 20

Parfait de caise




Ingrediente:

3 albusuri;
200 ml smantana pentru frisca;
80 gr zahar pudra;
80 gr zahar fin;
1 pastaie de vanilie;
6 caise coapte.
3 linguri de apa
Preparare:

Albusurile se bat spuma tare cu un mixer.


Intr-un vas puneti zaharul ,apa si semintele din pastaia de vanile si fierbeti la foc mic pana se dizolva zaharul si se leaga un sirop. Cand siropul este gata, in turnati putin cate putin, ca la maioneza, peste albusuri si mixati bine.

Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta.


Frisca o incorporati in compozitia pentru albusuri si amestecati usor pana la omogenizare.


Compozitia se tine la frigider cat timp pregatim piureul de fructe.

Caisele se curata si se taie cubulete. Trei sferturi se mixeaza in blender pana devin un piure fin iar restul se pastreaza.



Scoatem compozitia de albusuri si frisca de la rece si o impartim in doua. Intr-un din compozitii adaugam bucatile de fructe taiata cubulete iar in cealalta jumatate, piureul de caise.



Se amesteca usor cele doua compozitii.

Luam o forma de chec, o tapetam cu folie alimentara/de aluminiu si turnam compozitia alba(cea cu fructe intregi). Congelam timp de 15-20 de minute. Cand compozitia este usor intarita turnam frisca amestecata cu piureul de caise. Acoperim tava si o lasam la congelator 4-5 ore sau si mai bine peste noapte.




Ce pot sa va spun despre reteta aceasta? Este simpla. Pregatirea dureaza maxim 30 de minute(fara timpul de congelare). Sa va mai spun ca este racoroasa, dulce-acrisoara si cu vitamine(datorita fructelor proaspete) nu mai are rost...

Sper sa va placa.



Si o poza cu cele mai frumoase caise din gradina..care au binevoit sa devina parfait.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu