Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
miercuri, iunie 20
Parfait de caise
Published :
12:48 p.m.
Author :
Unknown
Ingrediente:
3 albusuri;
200 ml smantana pentru frisca;
80 gr zahar pudra;
80 gr zahar fin;
1 pastaie de vanilie;
6 caise coapte.
3 linguri de apa
Preparare:
Albusurile se bat spuma tare cu un mixer.
Intr-un vas puneti zaharul ,apa si semintele din pastaia de vanile si fierbeti la foc mic pana se dizolva zaharul si se leaga un sirop. Cand siropul este gata, in turnati putin cate putin, ca la maioneza, peste albusuri si mixati bine.
Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta.
Frisca o incorporati in compozitia pentru albusuri si amestecati usor pana la omogenizare.
Compozitia se tine la frigider cat timp pregatim piureul de fructe.
Caisele se curata si se taie cubulete. Trei sferturi se mixeaza in blender pana devin un piure fin iar restul se pastreaza.
Scoatem compozitia de albusuri si frisca de la rece si o impartim in doua. Intr-un din compozitii adaugam bucatile de fructe taiata cubulete iar in cealalta jumatate, piureul de caise.
Se amesteca usor cele doua compozitii.
Luam o forma de chec, o tapetam cu folie alimentara/de aluminiu si turnam compozitia alba(cea cu fructe intregi). Congelam timp de 15-20 de minute. Cand compozitia este usor intarita turnam frisca amestecata cu piureul de caise. Acoperim tava si o lasam la congelator 4-5 ore sau si mai bine peste noapte.
Ce pot sa va spun despre reteta aceasta? Este simpla. Pregatirea dureaza maxim 30 de minute(fara timpul de congelare). Sa va mai spun ca este racoroasa, dulce-acrisoara si cu vitamine(datorita fructelor proaspete) nu mai are rost...
Sper sa va placa.
Si o poza cu cele mai frumoase caise din gradina..care au binevoit sa devina parfait.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu