Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
vineri, iunie 22
Dovlecei umpluti (in vas roman)
Published :
12:27 p.m.
Author :
Unknown
Ingrediente: (pt 6 portii):
3 dovlecei medii;
100 gr orez;
2 cepe mari;
1 morcov ras;
1 felie telina rasa;
2 linguri faina de naut;
1 lingura seminte in(sau 1 ou);
3 linguri pasta de tomate;
500 ml dupa de legume;
sare, piper, ulei;
1 varf de cutit de turmenic, ienibahar,boia dulce;
1 lingura de vegeta(de preferat fara monoglutamat);
marar, patrunjel;
Preparare:
Ceapa se toata marunt iar morcovul si telina se dau prin razatoarea mica. Intr-un vas punem la incins 2 linguri de ulei. Ceapa se caleste usor , pana incepe sa sticleasca apoi adaugam legumele rase.
Amestecam de cateva ori si stingem amestecul cu supa de legume. Adaugam orezul , condimentele si sarea. Acoperim cu un capac vasul si lasam sa fiarba la foc mic pana cand lichidul este absorbit aproape in totalitate.
Din pacate trebuie amestecat destul de des in vas, pentru a nu se lipi orezul. Cand lichidul este aproape absorbit in totalitate, adaugam faina de naut, o lingura pasta de tomate, verdeata tocata marunt si semintele de in pisate(sau oul batut). Mai fierbem 1 minut si stingem focul.
In timpul in care orezul se afla pe foc pregatim dovleceii pentru umplut. Fiecare dovlecel se curata de extremitati. Taiem coada si varful dovlecelului. Dintr-un dovlecel obtinem 2 bucati pentru umplut, astfel ca dovlecelul se taie in doua. Cu o lingura se scobeste interiorul dovlecelului pana arata ca in imagine.
Dovleceii se aseaza in vasul pregatit pentru copt conform instructiunilor. Cu o lingura umplem fiecare dovlecel cu amestecul de orez si legume. Punem cate o felie de rosie deasupra si adaugam lichid in vasul de lut pana la jumatatea dovleceilor. Adaugam in lichid o lingura de ulei, sare, verdeata si restul de pasta de tomate.
Vasul trebuie sa stea la cuptor circa o ora si 20-30 de minute.
Sa aveti pofta!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu