vineri, iunie 22

Dovlecei umpluti (in vas roman)



Ingrediente: (pt 6 portii):

3 dovlecei medii;
100 gr orez;
2 cepe mari;
1 morcov ras;
1 felie telina rasa;
2 linguri faina de naut;
1 lingura seminte in(sau 1 ou);
3 linguri pasta de tomate;
500 ml dupa de legume;
sare, piper, ulei;
1 varf de cutit de turmenic, ienibahar,boia dulce;
1 lingura de vegeta(de preferat fara monoglutamat);
marar, patrunjel;


Preparare:

Ceapa se toata marunt iar morcovul si telina se dau prin razatoarea mica. Intr-un vas punem la incins 2 linguri de ulei. Ceapa se caleste usor , pana incepe sa sticleasca apoi adaugam legumele rase.

Amestecam de cateva ori si stingem amestecul cu supa de legume. Adaugam orezul , condimentele si sarea. Acoperim cu un capac vasul si lasam sa fiarba la foc mic pana cand lichidul este absorbit aproape in totalitate.

Din pacate trebuie amestecat destul de des in vas, pentru a nu se lipi orezul. Cand lichidul este aproape absorbit in totalitate, adaugam faina de naut, o lingura pasta de tomate, verdeata tocata marunt si semintele de in pisate(sau oul batut). Mai fierbem 1 minut si stingem focul.

In timpul in care orezul se afla pe foc pregatim dovleceii pentru umplut. Fiecare dovlecel se curata de extremitati. Taiem coada si varful dovlecelului. Dintr-un dovlecel obtinem 2 bucati pentru umplut, astfel ca dovlecelul se taie in doua. Cu o lingura se scobeste interiorul dovlecelului pana arata ca in imagine.


Dovleceii se aseaza in vasul pregatit pentru copt conform instructiunilor. Cu o lingura umplem fiecare dovlecel cu amestecul de orez si legume. Punem cate o felie de rosie deasupra si adaugam lichid in vasul de lut pana la jumatatea dovleceilor. Adaugam in lichid o lingura de ulei, sare, verdeata si restul de pasta de tomate.



Vasul trebuie sa stea la cuptor circa o ora si 20-30 de minute.



Sa aveti pofta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu