Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
vineri, mai 11
Tort cu ciocolata & capsuni
Published :
11:09 a.m.
Author :
Unknown
Ingrediente blat:
-7 oua medii
-210 g zahar
-210 g faina
-un praf de sare
1. Toate ingredientele trebuie sa stea la temperatura camerei 1-2 ore inainte de a ne apuca de reteta.
2.Se mixeaza compozitia de zahar si oua 25-30 min pentru a obtine o crema pufoasa de consistenta untului batut spuma cu zahar.
3. Incingeti cuptorul in prealabil (10-15 min inainte de a introduce tava) la treapta minima.
4. Dupa ce s-a copt blatul trebuie sa se raceasca treptat in cuptor cu usa cuptorului deschisa, deci nu trebuie scos imediat afara (riscam sa se lase).
5. Pe timpul coacerii nu se deschide DELOC usa cuptorului.
Se pun intr-un bol incapator ouale, zaharul si praful de sare si se mixeaza (asa cum am spus si mai sus) 25-30 min cu mixerul,pana vor avea de 3 ori volumul initial
Acum adaugati treptat faina cernuta si omogenizati cu ajutorul unei spatule sau linguri (eu am folosit telul) cu miscari lente si de jos in sus (pentru a nu scoate aerul din compozitie). Abia dupa ce s-a omogenizat complet putem adauga urmatoarea tura de faina.
Se toarna compozitia de pandispan intr-o forma de tort pe fundul careia am pus hartie de copt.
Tava merge in cuptorul preincalzit timp de 20-25 min la temperatura de 170°C . In tot acest timp nu se deschide deloc cuptorul. Cand s-au scurs cele 20-25 min se inchide flacara si usa cuptorului se lasa putin intredeschisa pentru a se raci pana ajunge la temperatura camerei. Astfel blatul nu se va lasa deloc.
Cand s-a racit complet il puteti taia in 3 straturi sau chiar 4 mai subtiri.
Ingrediente crema:
Pentru crema am folosit reteta de la tortul Dobos. Ne place ciocolata si merge de minune alaturi de capsuni.
- 250 gr unt
- 2-3 linguri de lapte fierbinte
- 200 gr de ciocolata cu lapte
- 150 gr de zahar
- 5 galbenusuri
- 2 esente de rom
Batem untul spuma, impreuna cu laptele fierbinte. De obicei cand fac spuma de unt pun lapte fierbinte, pentru ca iese foarte foarte cremos. Separat, frecam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este complet topit. Punem crema de unt peste cea de galbenusuri si apoi incorporam ciocolata topita (in bain marie) si racita la temperatura camerei si esenta de rom. Iese o crema foarte moale la inceput, dar care capata consistenta pe masura ce ciocolata se intareste. Dati crema la frigider pentru 20-30 de minute inainte de a o intinde pe blat.
Ungem fiecare foaie cu crema de ciocolata si presaram feliute de capsuni,apoi asezam o foaie peste, presand bine. La final pregatim glazuram tortul cu ciocolata topita si il ornam cu capsuni dupa plac. Am folosit un plic de Tort-Gelee rosu de la Dr.Oetker (http://www.oetker.ro/oetker_ro/html/default/debi-5shesa.ro.html) pentru a lega capsunile.
Este un tort delicios, numai bun pentru un final de saptamana impreuna cu familia!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu