luni, mai 28

Cupcakes cu capsuni si ciocolata



Ingredinete cupcakes:
4 oua
4 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
120 g zahar
un plic praf de copt
50 ml lapte
160 g faina
100 gr fulgi de ciocolata
un praf de sare

Ingredinete crema:
200 ml frisca vegetala
100 gr capsuni

Preparare:


Pentru inceput separam 3 oua. Batem separat albusurile spuma cu un praf de sare, iar intr-un alt vas mixam galbenusurile si oul ramas impreuna cu zaharul si vanilia. Galbenuruile se bat circa 10-15 minute pana isi schimba culoarea si compozitia devine o crema fina.

Peste compozitia de galbenusuri, incorporam uleiul lingura cu lingura si amestecam bine . Cand totul este omogenizat stingem praful de copt in 50 ml de lapte si il adaugam peste galbenusuri.
Amestecam usor, adaugand intre timp si fulgii de cicolata. Am folosit picaturi de ciocolata alb asi roz, cumparate de pe site-ul www.pastaidevanilie.ro


Peste crema de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma. Amestecam usor cu un tel de 5-6 ori.

Turnam toata faina peste compozitie si o incorporam . Tapetam o tava pentru briose cu hartie speciala, si punem cate o lingura cu varf de compozitie in fiecare forma.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu si coacem 15 minute sau pana trece testul scobitorii. Cuptorul meu este" cam grabit" si in 10 minute au fost coapte.

Pentru crema am mixat frisca pana a stat tare bat, am adaugat capsunile si am continuat sa mixez, pana am obtinut o crema omogena. Am ornat cupcakes-urile reci cu crema. Din pacate nu am gasit decat un dui mic, astfel ca nu le-am putut finisa foarte bine. Oricum au fost gustoase si aspectul a trecut pe locul doi/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu