Archive
-
▼
2012
(67)
- ► septembrie (6)
Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
marți, aprilie 24
Chec cu portocale
Ingrediente:
4 oua;
1 cana de zahar;
350 gr faina;
200 ml suc de portocale ;
100 ml de ulei;
1 praf de copt;
coaja rasa de portocala
zahar vanilat;
Preparare:
Aceasta reteta este foarte simpla si gustoasa. Nu necesita costuri foarte mari si nici mult timp pentru pregatire. In maxim 30 de minute este gata pentru coacere.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma, apoi galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul 10 minute, pana devin cremoase.
Cand galbenusurile sunt gata, adaugam uleiul ca la maioneza, alternand insa cu sucul de portocala si amestecam foarte bine.
Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu un tel sub forma de para, de jos in sus pana la omogenizare.
Peste aceasta compozitie se adauga spuma de albusuri, coaja de portocala si vanilia. Se amesteca usor , pentru a nu pierde aerul din albusuri.
Am pastrat putina compozitie si am amestecat-o cu 2 linguri de cacao, pentru a obtine un chec marmorat.
Turnam compozitia intr-o forma de chec, tapetata cu hartie de copt. Deasupra adaugam compozitia cu cacao si amestecam usor cu o lingura, pentru a o incorpora in chec.
Se coace circa 35-45 de minute la foc mediu, pana trece testul scobitorii.
Este un chec aromat, numai bun la o ceasca cu ceai.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
Foarte tare, presupun ca e si foarte bun! Cred ca o sa-l si incerc, desi... partea cu amestecatul cu telul, de sus in jos, etc, ma omoara... Nu pricep si pace, eu amestec cum imi vine la mana :))
RăspundețiȘtergere:)) miscari usoare,circulare incepand de jos in sus. si chiar e bun. am facut un chec in ideea de a avea din el pe week-end si am avut din el fix 2 ore:))
RăspundețiȘtergereCate checuri ies din compozitia aceasta ?
RăspundețiȘtergereunul cam de 30-40 cm in functie de adancimea tavii
RăspundețiȘtergere