Vizitatori
196,145
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
marți, decembrie 30
Fursecuri cu lamaie si cocos
Ingrediente:
110 gr unt moale
100 gr zahar pudra
200 gr faina
1 ou
1 lingurita praf de copt
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita rasa coaja de lamaie
1 lingurita rasa coaja de lime
esenta de vanilie
Pentru ornat:
zahar pudra
ciocolata alba
cocos ras
Mod de preparare:
1. Untul moale se mixeaza bine cu zaharul pudra si oul,pana obtinem o pasta omogena.
2. Adaugam sucul de lamaie, esenta de vanilie, coaja rasa de la lamaie si lime si amestecam totul foarte bine.
3. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si o incorporam cu un tel in compozitia de unt.
4. Din aluatul obtinut formam bilute si le tavalim intr-un castronel cu zahar pudra. Aluatul este moale si destul de greu de manevrat, insa o data ajuns in zaharul pudra nu mai este lipicios.
5. Bilele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu pentru 10-15 minute. Fursecurile sunt gata cand se rumenesc usor la baza si se pot dezlipi cu un cutit fara sa se rupa.
6. Cand fursecurile sau racit se glazureaza cu cicolata alba si se presara fulgi de cocos pe ele.
Sunt absolut minunate si aromate si raman moi mai multe zile.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu