Ingrediente:
1 pahar (250 ml) de lapte
1 pahar frisca lichida Pilos/smantana pt gatit de la Lidl
2 oua
50 gr unt topit si racit
1 pahar zahar
esenta vanilie, rom
coaja de lamaie
2 praf de copt
faina ( circa 3 pahare)
afine
Preparare:
Intr-un vas incapator se amesteca laptele cu frisca lichida. Pentru prajituri folosesc intotdeauna frisca de la Pilos, nu din cea vegetala. Se apropie foarte mult de gustul laptelui , insa prajitura devine mai fina cu acest tip de frisca.
Cand laptele si frisca sunt foarte bine amestecate, adaugam zaharul, aromele, coaja de lamaie si ouala batute bine dinainte. Amestecam bine pana se dizolva zaharul, apoi adaugam putin cate putin, ca uleiul la maioneza, untul topit si racit.
Cand totul este foarte bine omogenizat incepem sa punem faina, cate o jumatate de pahar o data. In functie de laptele sau frisca folosita vor fi necesare 2-3 pahare de faina. Compozitia trebuie sa fie putin mai densa decat cea de pandispan, insa sa fie totusi fluida. Sa poata fi intinsa usor cu lingura in tava.
La final se adauga praful de copt, se incorporeaza bine in coca obtinuta.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se presara afinele pe deasupra prajiturii si se da la cuptor , la 150 grade, pentru 30-40 de minute.
Este gata cand trece testul scobitorii. Nu deschideti cuptorul in primele 20 de minute pentru a evita ca prajitura sa se lase.
Dupa ce se raceste se poate taia si orna cu frisca, ciocolata topita sau pur si simplu cu zahar pudra vanilat. Este usoara si merge de minune dimineata, alaturi de un iaurt sau un fruct proaspat.
Vizitatori
196,145
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu