marți, decembrie 11

Fursecuri cu unt


Fursecurile cu unt sunt preferatele piticilor mei, fragede si aromate intotdeauna au succes cand trebuie sa fac ceva dulce pentru ei. Sunt foarte simplu de preparat si cu o glazura simpla pot fi transformati intr-un desert tematic.

Pentru circa 30-40 de biscuiti avem nevoie de :
300 gr faina pentru prajituri;
80 gr unt moale;
1 oua( la temperatura camerei);
100 gr zahar pudra;
1 zahar vanilat;
1/2 lingurita praf de copt.

1.Faina, praful de copt si zaharul vanilat se amesteca bine intr-un bol.
2.Se adauga oul, untul moale taiat cubulete si zaharul pudra. Se amesteca bine , pana sunt incorporate perfect  in amestecul de faina.
3.Vom obtine un aluat elastic, nelipicios. Aluatul se da la rece pentru 20-30 de minute.
4. Din aluatul tinut la rece se intinde o foaie cu grosimea pana in 0,5 cm din care decupam formele dorite.
5. Fursecurile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece inca 10 minute. In acest timp incingem cuptorul la 180 de grade.
6. Fursecurile se coc timp de 10-15 minute maxim.
7. Cand se racesc se orneaza dupa preferinta.

2 comentarii: