vineri, noiembrie 30

Tort diplomat tras in ciocolata si migdale



Al doilea tort pregatit pentru ziua de astazi  este tot pentru o micuta pe nume Andreea. Daca tortul trecut a fost Red Velvet, acesta este un Tort Diplomat extrem de simplu de preparat si gustos.

Ingrediente:

(blat)
5 oua
3 linguri faina
3 linguri gris
100 gr zahar
3 linguri cacao
1 zahar vanilat
1 praf de copt
25 ml lapte
130 ml ulei.
( crema)
1 litru frisca
ananas (compot), portocale
100 gr zahar pudra
(ornare)
150 gr ciocolata neagra
50 gr ciocolata cu lapte
migdale feliate
Preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma  impreuna cu un praf de sare iar galbenusul se amesteca impreuna cu zaharul pana cand devine cremos.
Adaugam laptele treptat in compozitia de galbenusuri, mixand continuu.
Uleiul se toarna treptat peste galbenusuri, cam cate o lingura o data, amestecand foarte bine la fiecare noua adaugare. Faina, grisul, cacaoa, zaharul vanilat  si praful de copt se amesteca bine intr-un vas apoi se adauga peste crema de oua. Se incorporeaza totul in crema de oua.
Albusurile batute spuma se incorporeaza treptat peste compozitia cu galbenusuri si faina.
Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la 175 de grade pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt , se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.

Frisca se bate impreuna cu zaharul pudra pana sta foarte tare. Consistenta ei trebuie sa fie asemena unei creme de branza. Daca firsca nu e suficient de tare mai adaugati zahar pudra si mixati in continuare.
Frisca batuta se amesteca  cu fructele taiate cubulete si scurse de lichid.

Pentru  montarea tortului se procedeaza astfel:
1. Blatul se taie in doua.
2.Insiropam partea care va sta la baza tortului cu o parte din compotul de ananas. 
3.Frisca amestecata cu fructele se uniformizeaza peste primul blat.
4. Al doilea blat se aseaza usor peste frisca, si se insiropeaza cu restul de sirop de ananas.
5. Completam cu frisca pe marginea tortului cu ajutorul unui posh, pentru a avea o margine uniforma.
6. Ciocolata neagra si cea cu lapte se topesc la bain-marie in vase separate si se glazeaza blatul de deasupra al tortului.
7. Migdalele feliate se rumenesc  usor in cuptorul incins.  Dupa ce s-au racit se orneaza marginea(laterala) tortului cu ele.

Ornamentele de pe tort le-am facut din pasta de zahar preparata dupa metoda Lissei
iar trandafirii au fost modelati  cu tehnica prezantata in cadrul unui filmulet pe Youtube.
Filmuletul in gasiti aici


7 comentarii:

  1. tare frumos arata, si cred ca e super delicios! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte aratos tortul tau si cred ca este foarte delicios....

    RăspundețiȘtergere
  3. am si eu o intrebare... nu s-au topit trandafirasii din pasta de zahar in contact cu ciocolata? ca am inteles ca pasta de zahar e pretentioasa si se cam topeste..

    RăspundețiȘtergere
  4. Ornamentele le-am asezat pe tort inainte de servire. Probleme am avut cu inimioarele care au fost cam fragile.Trandafirii au fost bine intariti inainte de a fi asezati pe tort si nu m-au suparat foarte mult. A doua zi ce este drept, restul de trandafiri ramasi pe tort nu si-au mai mentinut forma.

    RăspundețiȘtergere