Zilele trecute a fost ingrozitor de cald. Simteam ca imi arde pana si respiratia. Pe o asemenea caldura mancarurile complicate care au la baza carnea, lactatele sau ouale merg mana in mana cu toxinfectia alimentara...cel putin la mine, asa ca mi-am pus mintea la contributie si am pregatit urmatoarea reteta. Este una dintre putinele retete de pe blog care imi apartin in totalitate si sper sa va placa.
Ingrediente pentru 4 portii:
Buletele vegetariene:
500 gr varza alba;
200 gr conopida;
1 ceapa mare rosie;
2 morcovi mari;
3 catei de usuroi;
1 conserva mica de fasole fiarta;
2 linguri de amidon;
3 inguri fulgi de ovaz macinati;
1 lingura seminte de in;
sare, turmeric, ienibahar macinat
Sosul tomat:
1 ceapa mare;
300 ml sos de rosii;
o lingura otet de mere;
sare, piper.
Preparare:
Varza si conopida se toaca foarte marunt. Eu le-am pus in robot si le-am tocat pana au devenit marunte ca si cum ar fi fost date prin razatoarea mica.
Morcovul se da prin razatoarea mica, iar ceapa si usturoiul se toaca foarte marunt. Fasolea se scurge bine de zeama in care a stat si se paseaza , insa nu foarte marunt.
legumele maruntite se pun intr-un bol incapator si peste ele se pun amidonul,fulgii de ovaz macinati, semintele de in si condimentele dupa gust. Am pus si putin chili pentru un iz usor picant, insa acesta este optional.
Toate ingredientele se amesteca bine cu mana. Nu va speriati daca veti vedea o compozitie nu foarte uscata. In timpul coacerii zeama de la legume se va evapora.
Din compozitie modelam bilute, pe care le asezam intr-un vas uns cu putin ulei sau pe o hartie de copt.
Se dau la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute sau pana se rumenesc putin.
Intre timp pregatim sosul tomat. Intr-un vas calim ceapa tocata foarte fin , pana incepe sa luceasca. Turnam sosul de rosii si condimentam si lasam sa fiarba la foc mic 5 minute. La final adaugam si otetul de mere si dam intr-un clocot-doua.
Cand buletele sunt gata, se desprind cu mare grija de pe fundul vasului in care au copt si se pun in sosul de rosii. Se gatesc impreuna inca 2-3 minute amestecand cu mare grija si apoi se stinge focul definitiv.
Se servesc calde alaturi de o garnitura de orez.
Sa aveti pofta!
Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu