joi, august 23

Budinca cu ciuperci




Ingrediente:

2 cutii de ciuperci champignion;
100 gr cascaval ras;
5 oua separate;
3 cepe mari;
3 linguri fulgi de ovaz;
2 linguri faina tip 000;
1 lingura seminte de chimen;
sare, piper;
turmeric;
marar;
ulei.

Preparare:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei evitand sa se arda.

Ciupercile se spala de lichidul in care au stat si se toaca marunt, apoi se calesc 2-3 minute impreuna cu ceapa.

Cascavalul ras se amesteca cu galbenusul de ou.

Albusurile se bat spuma tare ca pentru pandispan.


Cascavalul se amesteca cu ceapa si ciupercile calite, apoi se incorporeaza fulgii de ovaz, faina , condimentele si verdeata tocata fin.


Albusul batut se incorporeaza lingura cu lingura in compozitia cu ciuperci, amestecand usor pentru a nu se lasa albusul.

Se aseaza compozitia intr-o forma unsa cu putin ulei si se da la cuptor la 150 de grade pana cand trece testul scobitorii.

Budinca se poate orna dupa preferinta, pe aceasta am presarat putin marar si cateva rosii uscate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu