Archive
-
▼
2012
(67)
- ► septembrie (6)
Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
miercuri, aprilie 18
Orez cu spanac
Ingrediente:
300gr spanac oparit
100gr cascaval ras
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 ceapa
1 morcov
200gr orez
marar
sare, piper
20 gr unt
1 lingura ulei
1 lingura amidon.
Preparare:
Intr-un vas se pune uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata marunt si o calim 2 minute, cat sa sticleasca putin. Adaugam morcovul ras apoi stingem amestecul cu 700ml apa calda. Adaugam orezul, asezonam cu sare si piper si fierbem pana se absoarbe tot lichidul.
Separat mixam spanacul oparit si scurs bine de apa. Intr-un vas topim untul la foc mic si adaugam spanacul, ceapa si usturoiul verde tocate cat mai marunt. Lingura de amidon o amestecam cu 2 linguri de apa, omogenizam bine si turnam amidonul diluat in compozitia de spanac.Fierbem circa 2 minute, apoi luam spanacul de pe foc. Spanacul trebuie gatit maxim 2 minute, atat pentru a pastra cat mai mult din vitamine, cat si pentru a mentine la minim continutul de oxalati. Tot pentru continutul de oxalati intotdeauna se arunca si apa in care spanacul a fiert sau a fost oparit. Cat este inca fierbinte se adauga jumatate din cantitatea de cascaval ras si se amesteca bine. Asezonam cu sare si piper si lasam spanacul pana este gata orezul.
Orezul si spanacul astfel pregatite le punem in straturi intr-un vas termorezistent. Presaram deasupra restul de cascaval si dam la cuptor la foc mediu pentru 20-30 de minute.
Este o mancarica delicioasa. Am servit-o alaturi de o salata de primavara si un sos de iaurt si usturoi,
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu