duminică, ianuarie 22

Supa de praz cu galusti



Ingrediente:
1,5 litri supa de legume
2 tulpini de praz ( partea alba)
o ceapa mare
2 morcovi
1 cartof
1 legatura patrunjel
2 oua
3 linguri gris
ulei
sare


Preparare:

Tocam ceapa si prazul marunt si calim amestecul in ulei incins cat sa sticleasca putin.
Adaugam morcovul taiat marunt si mai calim cat sa se inmoaie morcovul putin. Am taiat un morcov cubulete si unul rondele.

Stingem totul cu supa de legume si lasam sa fiarba pana legumele sunt gata.

Intre timp preparam galustile de gris. Separam albusul de galbenus si batem albusul spuma cu un srtop de sare. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Punem grisul in ploaie si amestecam cu grija pentru a nu se lasa albusul foarte mult. Lasam compozitia in jur de 5 minute pentru a se umfla putin galustile.

Intr-o oala cu apa clocotita punem galustile la fiert. Luam compozitia numai din margine cu o lingurita. Dupa 2-3 minute de fiert intoarcem galustile dupa o parte pe cealalta. Cand sunt gata le adaugam supei de legume.

Asezonam cu sare si eventual cu putin piper macinat. Presaram parunjel tocat si servim.

Este o supa usoara si buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu