Archive
-
▼
2012
(67)
- ► septembrie (6)
-
▼
ianuarie
(15)
- Salata de cruditati cu avocado
- Tort cu crema de zmeura
- Supa de praz cu galusti
- Prajitura FANTA
- Fursecuri cu miere
- Glazura alba/colorata
- Fursecuri fine cu vanilie (" Caprices des d...
- Rulada de ciocolata si zmeura
- Frittata cu legume
- Orez cu pipote si inimi
- Placinta cu dovleac
- Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza
- Muschi de vita umplut
- Cartofi gratinati
- Salam de biscuiti -variatie
Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
duminică, ianuarie 15
Fursecuri fine cu vanilie (" Caprices des dames")
Zilele trecute rasfoiam o carte de bucate primita "mostenire" de la mama. Este o colectie foarte veche de retete foarte de-a Silviei Jurcovan. Cautam o reteta simpla de fursecuri . M-am oprit asupra fursecurilor cu vanilie. Mama ni le facea cand eram mici si erau mereu o incantare pentru noi, copiii. Reteta suna cam asa:
Ingrediente:
100gr faina ( eu am pus 70 gr faina/30 gr amidon )
100 gr unt moale
100 gr zahar pudra
2 oua mari (60gr bucata)
1 zahar vanilat
10 ml esenta rom(circa o lingurita)
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Cand spuma este destul de tare se adauga zaharul pudra si romul.se bat inca 2-3 minute ,apoi se pun galbenusurile si untul moale sau topit( dar rece). Compozitia se amesteca de 4-5 ori prin rasturnare.
Se amesteca faina cu amidonul. Se pune toata faina deodata peste amestecul de albusuri si amestecam bine, tot prin rasturnare pana la omogenizarea compozitiei. Compozitia va fi moale si spumoasa.Aluatul meu arata cam asa , inainte de a incepe sa pun in tava viitoarele fursecuri.
Aluatul se ia numai din marginea compozitiei, fara a mai amesteca pana la sfarsit. Luam cate o jumatate de lingurita( cat o maslina)de aluat si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Distanta dintre fursecuri trebuie sa fie de 2-3 cm. La copt fursecurile se latesc. Se coc la foc mediu 12-15 minute, in cuptorul preincalzit. Cuptorul meu e mai "grabit" si a trebuit sa le scot dupa 10 minute. Fursecurile sunt gata cand marginea lor incepe sa se rumeneasca putin.
Imediat ce s-au copt , se scoate tava din cuptor si se trece lama cutitului pe sub ele, inainte de a deveni crocante. Daca se racesc se vor zdrobi cand le veti lua din tava. Sunt foarte fragede.
Se pot orna cu glazura de ciocolata, serbet ,glazura cu aroma de vanilie(cazul meu). Se pot lipi cate doua cu putina crema sau marmelada.
La capitolul glazurat m-am jucat cu glazura si mai ales cu culorile. Am vrut ca picii sa fie atrasi de fursecuri si sa nu raman cu ele pe masa.
Am facut 3 tavi ultima data, iar cei mici...si cei mai mari din casa le-au devorat de 2 ore.
Sunt foarte, foarte bune!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu