Archive
-
▼
2012
(67)
- ► septembrie (6)
-
▼
ianuarie
(15)
- Salata de cruditati cu avocado
- Tort cu crema de zmeura
- Supa de praz cu galusti
- Prajitura FANTA
- Fursecuri cu miere
- Glazura alba/colorata
- Fursecuri fine cu vanilie (" Caprices des d...
- Rulada de ciocolata si zmeura
- Frittata cu legume
- Orez cu pipote si inimi
- Placinta cu dovleac
- Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza
- Muschi de vita umplut
- Cartofi gratinati
- Salam de biscuiti -variatie
Vizitatori
196,154
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
marți, ianuarie 10
Frittata cu legume
Ingrediente:
(pentru 6 portii)
6 oua
150 gr branza de capra
o cana mazare fiarta sau congelata
jumatate de conserva de porumb fiert
cateva pastai de fasole verde congelata
1 ardei gras/capia/gogosar rosu
1 ceapa mare
o rosie pentru ornat
2 linguri de faina
unt sau ulei
sare, piper
maghiran
Preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la calit pentru cateva momente, doar cat sa sticleasca putin. Adaugam restul legumelor: ardeiul tocat cubulete, mazarea, fasolea verde rupta in bucati mai mici si porumbul fiert. Asezonam cu sare, piper si maghiran si acoperim. Lasam amestecul de legume pe foc pana cand mazarea si fasolea verde se inmoaie putin, circa 10 minute.
Intre timp batem ouale cu un praf de sare si cu cele 2 linguri de faina. Ungem o tava termorezistenta cu unt sau ulei si turnam amestecul de oua. Cand legumele sunt gatite le adaugam peste compozitia de oua. Presaram branza maruntita in tava si amestecam usor totul cu o furculita, pentru a repartiza uniform legumele si branza.
Ornam cu felii de rosie si dam totul la cuptor pentru 20- 25 de minute.
Compozitia poate fi preparata si fara cele doua linguri de faina, insa este mult mai pufoasa cu ele.
Este super buna servita alaturi de o salata de rosii. Poate fi un mic dejun copios.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu