sâmbătă, septembrie 10

Prajitura cu caise


Ingrediente:
12 linguri cu zahar
2 pliculete zahar vanilat
4 oua
9 linguri ulei (floarea soarelui)
10 linguri lapte (caldut)
15 linguri cu varf de faina
1 pliculet praf copt
aprox 700-800 gr fructe ( puteti pune ananas, caise, visine)
nuca(optional)


Preparare:
- Se freaca ouale cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
- Se toarna compozitia in tava unsa cu margarina (sau ulei) si tapetata cu faina, apoi se aseaza fructele ( cateva fructe se dau prin faina pentru a ramane la suprafata prajiturii)si se mai poate pune si nuca, bucatele mici ( eu pun mereu nuca).Bagati usurel la cuptor, la 175 de grade, sau daca nu e cuptor electric, o bagati in cuptorul incins la focul cel mai mic .
Se tine in cuptor 35-40 de minute. Se scoate se pudreaza si se mananca cu pofta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu