Archive
-
►
2012
(67)
- ► septembrie (6)
Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
miercuri, septembrie 7
Pizza vegetariana
Published :
11:13 p.m.
Author :
Unknown
Blat pizza :
400 gr faina ( de preferat integrala);
10 gr drojdie;
250 ml apa calduta o lingurita de sare ;
10 ml de ulei;
Amestecam faina cu sarea, adaugand apoi apa calduta in care am dizolvat drojdia. Pe parcurs adaugam uleiul, pentru ca aluatul este foarte lipicios. Daca mai este nevoie mai adaugam faina la framantat , insa nu prea multa. Trebuie sa avem un aluat elastic. Modelam o bila din aluatul obtinut si il punem la dospit timp de 30 de minute. Cand timpul s-a scurs, impartim aluatul in 4 bile, le crestam in mijloc ( sub forma de cruce) si le mai lasam la dospit inca 30 de minute.
Ingrediente pizza:
Dupa plac din urmatoarele legume : ceapa taiata rondele, ardei gras rosu si verde, brocoli (buchetele mici), ciuperci taiate felii (eu le prefer proaspete, nu conservate),rosii feliate,cateva boabe de mazare fiarta bine inainte, orice alta leguma care va place in aceasta combinatie.
100 ml sos de rosii;
100gr tofu ;
oregano, busuioc;
un praf de sare ;
o lingurita de otet balsamic .
Aluatul framantat si dospit se intinde in tava de pizza in strat subtire, maxim 3-4 mm. Peste el intindem sosul de rosii amestecat cu busuioc, oregano, sare si otet balsamic dupa gust. Peste sos adaugam legumele si deasupra punem branza tofu data prin razatoare. Bagam la cuptorul incins, pentru 15-20 de minute, in functie de cuptor.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
arata foarte bine, iar blatul pare usor de realizat...
RăspundețiȘtergereBlatul este usor crocant. Nici prea moale , nici prea crocant. Numai bun pentru a sustine legumele.
RăspundețiȘtergereO da arata super bine si este foarte utila mai ales in perioada postului !
RăspundețiȘtergere