Zilele trecute a fost ziua baiatului cel mare. Tot anul mi-a spus cat de mult isi doreste un tort "special si minunant"pe care sa il manance impreuna cu prietenii lui. Initial isi dorea un tort decorat cu personajele din Madagascar, insa nu am avut timp suficient pentru a face decoratiunile. Piciul a vrut atunci un tort curcubeu. Am cautat pe net sa vad ce variante de tort am si nu mare mi-a fost surprinderea sa constat ca exista un astfel de tort. Desi intial am crezut ca numele se refera la decoratiunile de pe tort, am constatat ca blaturile tortului formau curcubeul.
Prajitura a aparut initial pe blogul Whisk Kid. Aici gasiti reteta originala http://www.whisk-kid.com/2009/08/say-it-with-cake.html . Pe net circula mai multe retete ale tortului, insa toate par sa aiba la baza varianta propusa de Ana Maria Ciolacu pe blogul http://www.justlovecookin.com . Tot de aici am preluat si eu reteta.
In esenta tortul nu este greu de realizat, singurul pas migalos fiind reprezentat de coacerea blaturilor . Mi-a luat cam 3 ore sa pregatesc si apoi sa coc toate cele 6 blaturi (sau mai multe daca doriti sa mai adaugati culori). Tortul este unul de efect iar piciul a fost extaziat de curcubeul din tortul lui.
Ingrediente:
300 g zahăr
250 g făină
1 pachet praf de copt
1/2 linguriţă sare
115 g unt moale
240 ml lapte
1 lingură zeama de lămâie
4 albuşuri
1 l frişcă
50 gr zahar pudra
Preparare:
1.Intr-un vas amesetcam ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea.
2.Turnam unutul moale si laptele amestecam cu zeama de lamaie(cu vreo 15 minute inainte) peste ingredientele uscate si amestecam bine pana la omogenizare.
3.Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia precedenta.
4.Impartim compozitia cat mai exact in 6 boluri . De preferat ar fi sa folositi un cantar insa in lipsa lui eu am folosit lingura si am repartizat pe rand cate o lingura de compozitie in fiecare bol.
5. In fiecare bol punem cate o culoare. Am folosit colorantii pudra cumparati de pe site-ul www.pastaidevailie.ro . Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia si obtinem un aluat intens colorat in fiecare bol. Nu am folosit colorant alimentar lichid pentru ca imi subtiaza aluatul si ar fi trebuit sa mai adaug faina.
6. Ungem cu unt formele de copt( cu diametru de circa 20-25 cm) si tapetam cu hartie de copt.
7. Turnam compozitiile de blat in forme si nivelam bine.
8. Coacem blaturile pe rand cate 20 de minute la 180 de grade. Sunt gata cand trec de testul scobitorii.
9.Pentru crema se mixeaza frisca impreuna cu 50 gr zahar pudra.
10. Asamblam tortul si il imbracam in frisca.
Si inca o feliuta:
Archive
-
▼
2012
(67)
- ▼ septembrie (6)
Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu