Ingrediente
500g conopida
50 gr unt
250g cascaval ras(aproximativ o rotita mica)
200g smantana
250ml lapte
2 linguri de gris
ulei de masline
sare
Preparare:
Se curata conopida si se desface in buchetele. Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute, apoi se scurge de apa in care a fiert. Asezam buchetelele de conopida intr-o tava(a mea este de 20x25 cm) si preparam sosul.
Topim untul intr-o cratita, punem grisul, amestecam bine si turnam laptele si smantana. Fierbem 2-3 minute, amestecând continuu pentru ca aceasta compozitie se lipeste foarte usor. Punem cascavalul peste sosul de smantana,lapte,gris si unt si oprim focul. Amestecam bine pentru a se topi putin cascavalul. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Turnam sosul de smantana deasupra bucatilor de conopida deja asezate in tava .Asezam peste conopida cateva cubulete de unt.
Coacem 45 minute la foc moderat. Cand conopida gratinata este gata, deasupra se va forma o crusta frumoasa aurie.
Archive
-
▼
2012
(67)
- ▼ septembrie (6)
Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu