Archive
-
►
2012
(67)
- ► septembrie (6)
Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
joi, decembrie 29
Spanakopita (Placinta de spanac greceasca)
Astazi am incercat pentru prima oara spanakopita. Desi nu sunt o mare amatoare a spanacului, in aceasta combinatie chiar imi place.
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
Pentru umplutura:
1 kg spanac
2 linguri ulei de masline
1 praz
2 cepe medii
4 catei de usturoi
400 g telemea de oaie
2 oua
2 linguri marar tocat
Pentru uns:
200 g unt topit
Mod de preparare
Se opareste spanacul daca este proaspat sau se lasa la dezghetat si scurs daca este congelat.
Se toaca marunt ceapa, prazul si usturoiul si se calesc in ulei incins pana devin aurii.
Spanacul se taie, se adauga ceapa, prazul, usturoiul, branza telemea sfarmata, ouale, mararul, sare, piper si se amesteca.
Se unge cu unt sau ulei o tava de marime medie, se aseaza o foaie de placinta, se unge cu unt, si se repeta pana asezam 6 foi. Se intinde in strat uniform compozitia peste care se aseaza iar 6 foi de placinta unse fiecare cu unt. La sfarsit placinta se unge cu un galbenus de ou amestecat cu untul ramas.
Se introduce tava in cuptorul incins, si se lasa la foc mediu aproximativ 45 min.
OBSERVATII:
1.Untul poate fi inlocuit cu ulei, de preferat de masline.
2. Pentru a se taia frumos , puteti sa taiati placinta inainte de a o baga la cuptor, insa doar foaia de sus. Nu taiati foaia de jos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu