Archive
-
►
2012
(67)
- ► septembrie (6)
Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
vineri, octombrie 21
Savarine
Ingredinte blat:
5 oua
6 linguri zahar
6 linguri pesmet
sare
Ingrediente sirop:
1-2 linguri cu rom
250ml apa
150gr zahar
Pentru ornat:
250ml frisca (Hulala am folosit eu)
dulceata (de visine, cirese, capsuni)
Preparare:
Se incinge cuptorul foarte bine.
Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam zaharul cu galbenusurile si le batem bine, pana isi dubleaza volumul iar culoarea galbenusului devine albicioasa. Eu le-am batut cu mixerul cam 15 minute si a iesit o pufosenie de crema de galbenusuri.
Se pun cele 6 linguri de pesmet in crema de galbenusuri si se amesteca bine, insa cu atentie pentru a nu se pierde aerul din crema de galbenusuri.
Albusurile batute spuma cu un praf de sare se amesteca cu crema de galbenusuri si pesmet.
Se ung formele de savarine bine cu unt si se tapeteaza cu faine. Se pune compozitia in formele de savarine. Eu nu am avut forme speciale si am folosit o tava pentru briose.Au iesit la fel de bune....
Se coc 15-20 de minute, pana incep sa se rumeneasca.
Intre timp preparam siropul. Punem la fiert apa cu romul si zaharul. Dupa cateva clocote, luam siropul dupa foc, daca tot zaharul s-a dizolvat.
Cand savarinele sunt gata, si s-au racit, le taiem si le bagam in vasul cu sirop pentru 1-2 secunde. Le ornam cu frisca si dulceata/jeleu sau orice alte preferinte exista.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu