Archive
-
►
2012
(67)
- ► septembrie (6)
-
▼
2011
(17)
- ► septembrie (7)
Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
joi, iulie 14
Paine foarte usor de facut
Ingrediente:( pentru 2 paini)
1 kg faina cernuta
50 gr drojdie
1 lingurita zahar
50 ml lapte
4-5 linguri ulei pt tavi (de preferat de masline)
1 galbenus de ou (optional, pt uns painica)
susan, mac, chimen, etc
Sare
Facem pentru inceput maiaua. Punem in laptele caldut zaharul, drojdia, 3 linguri de faina si lasam sa creasca maiaua, timp de 15 minute la loc caldut.
Intr-un castron cernem restul de faina, iar apoi punem maiaua.
In apa calduta dizolvam sarea, si incepem sa turmam cate putin in faina pana obtinem un aluat nu foarte tare.
Framantam bine, iar daca aluatul este prea tare mai punem apa, daca este prea moale mai punem putina faina.
Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la dospit ferit de curent pentru aproximativ o ora.In acest timp aluatul ar trebui sa isi dubleze volumul.
Dupa ce a crescut, modelam aluatul in forma dorita si mai lasam sa creasca in tava inca 30 minute.
OPTIONAL :Ungem painicile cu galbenus de ou si presaram dupa preferinta susan, mac, chimen, etc.
Dam la cuptor painicile pana cand se rumenesc.
Am incercat si varianta cu faina integrala, si a iesit o minune de painica. Am folosi o faina din 6 cereale cumparata de la Mega Image. Conține făină de grâu, ovăz, secară, porumb, soia și tărâțe.
Later update: Am cumparat ieri din Real, o maia bio din secara. Este geniala, cand vine vorba de aluat din faina integrala. Numele exact al produsului este :BAZA PT ALUAT PAINE BIo: "REAL BIO -Vollkornroggen Sauerteig" .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu