joi, iulie 14

Fursecuri delicate

Ingrediente:


400 gr. faina
150 gr. zahar ( 5 linguri cu varf de zahar adica)
200 gr. margarina
2 galbenusuri
3 pachetele zahar vanilat
3 linguri cacao
2 linguri smantana

Intr-un castron, punem toata faina, zaharul, zaharul vanilat, margarina (topita), galbenusurile, si framantam un aluat .Daca aluatul nu se leaga se mai adauga lapte caldut.

Aluatul obtinut il impartiti in doua... o jumatate o lasati asa cum e , iar cealalta jumatate o
amestecati cu smantana si cele 3 linguri de cacao. Compozitia cu cacao este posibil sa devina lipicioasa, asa ca va dati mainile bine prin faina si chiar puteti adauga putin si in aluat cat sa capete consistenta celui fara cacao.

Cele 2 compozitii le punem in folie de aluminiu si le dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce scoatem aluatul de la frigider, impartim fiecare compozitie in cate 2 bile ( 2 albe/2 negre).

Pe cate o hartie de copt intindeti cele 2 foi( una simpla si una cu cacao) si apoi le suprapuneti si le mai treceti o data cu sucitorul peste ele, pentru a fi frumos nivelate. Le rulati, le infasurati iar in folie de aluminiu si le dati la congelator pentru 20-25 de minute.

Dupa ce s-a intarit aluatul, scoatem "ruladele" si le taiem in bucati de 1-1,5 cm grosime. Le asezam in tava pe hartie de copt, si l;e bagam la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Sunt gata cand incep sa se rumeneasca dedesubt.

Merg de minune unite cate 2 cu crema de ciocolata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu