Ingrediente:
1500 gr cătină
1000 gr miere
Preparare:
Cătina se spală bine de praf și diverse urme de impurități.
Pentru obținerea sucului de cătină se pot utiliza mai multe metode. Fie alegeți utilizarea unei mașini de tocat ( din plastic) , căreia îi atașați separatorul pentru oținerea bulionului, fie pasați cătina în blender ( dar utilizați cuțitul din plastic), fie o pasați manual . Ultima metodă este mai dificilă, am utilizat-o o singură dată , iar cantitatea de suc de cătină a fost mai mică.
Este necesară eliminarea cuțitelor/ aparaturii metalice deoarece cătina oxidează foarte repede.
După pasarea cătinei aceasta se stoarce intr-un vas ceramic ajutându-vă de un tifon.
Mierea( de salcâm de preferat sau o altă miere fluidă) se amestecă impreună cu sucul de cătină până la dizolvarea completă a acesteia.
Siropul obținut se toarnă în sticle si se închide ermetic. Sticlele nu necesită sterilizare si se depozitează la rece.
Pentru cei care nu dispun de miere, aceasta poate fi înlocuită cu zahăr , insă ținând cont ca acest sirop are în special scop terapeutic, zaharul îi scade din calități.
Din cantitățile prezentate am obținut 1650 ml de sirop.
Mai jos găsiți fotografii din timpul preparării prin presare manuală. Avantajul acestui tip de prelucrare îl reprezintă faptul că, resturile de la stoarcere pot fi păstrate și uscate. Din ele se obține un ceai delicios, mai ales dacă aveți la îndemână și afine, merișoare sau alte fructe de padure.
De asemenea cojile de la cătină pot fi măcinate într-o rașniță , pudra obținută se amestecă cu miere și obțineți un imunizant si un antibiotic natural foarte puternic.
Sucul de cătină mai poate fi conservat și simplu, fără adaos de miere/zahăr, prin congelare (de preferat în sticle mici). La nevoie dezgheață sticulța și se indulcește înainte de consum .
Archive
-
►
2012
(67)
- ► septembrie (6)
Vizitatori
196,145
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
Paste cu pui la cuptor
RăspundețiȘtergerePaste cu ton si masline
Paste cu ciuperci si sunca
Paste carbonara cu smantana
Tocanita de vitel cu ceapa
Tocanita de ciuperci de post
Tocana de legume cu orez
Fasole verde cu usturoi