joi, iulie 19

Sorbet de ananas

Astazi am avut parte de o zi extrem de obositoare. Intre turele de meditatii, prepararea conservelor pentru iarna si alergatul dupa cei mici am vrut cu tot dinadinsul sa fac ceva si pentru mine. Cand spun ceva pentru mine intotdeauna ma refer la inghetata, sorbet , prajituri inghetate. Aveam ananas in casa, asa ca am ales sa ma racoresc cu un sorbet de ananas. O sa revin cu o fotografie mai de bun simt, insa pana atunci o postez pe aceasta,facuta la 37 de grade Celsius, cand se topea si mama inghetatei.


Ingrediente:
2 conserve de ananas in sirop;
200 ml frisca;
3 albusuri;
1/2 cana de miere;
2 linguri zeama de lamaie;

Preparare:

Frisca se bate bine pana sta tare (formeaza turnulete).

Albusurile se bat spuma ca pentru bezea iar ananasul si cateva linguri de sirop se paseaza in blender pana devine un puire fin.

Punem mierea peste frisca si amestecam bine, apoi adaugam si albusurile,lamaia si piureul de ananas.


Asezam compozitia intr-un vas si o dam la congelator pentru minim 5-6 ore. Cand totul este intarit, scoate inghetata o taiem cubulete si o mixam bine ( de preferat in robotul de bucatarie) pana devine fina.
Astfel se vor sparge cristalele de gheata care se formeaza in timpul congelarii.

Turnam compozitia din nou in vasul in care a fost congelata si o tinem la congelator inca 4 ore.

Ce pot sa va spun despre aceast sorbet?

1. Este foarte parfumat.
2. Este absolut delicios intr-o zi caniculara.
3. Nu chemati musafiri la masa , decat daca il preparati in portie dubla, tripla :P.

Ce minusuri are( are si din astea , insa le trecem cu vederea):

1. Sorbetul se topeste foarte repede.
2. Ananasul este un fruct care nu poate fi pasat extrem de fin, de aceea in textura sorbetului se vor gasi bucatele de ananas de dimensiunea fulgilor de cocos(fulgii aceia cei mici de pe bomboanele raffaello).
3. Trebuie scos din congelator cu 10-15 minute inainte de servire si tinut in frigider. Este foarte rece!

Sa aveti parte de racoare!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu