Astazi am avut parte de o zi extrem de obositoare. Intre turele de meditatii, prepararea conservelor pentru iarna si alergatul dupa cei mici am vrut cu tot dinadinsul sa fac ceva si pentru mine. Cand spun ceva pentru mine intotdeauna ma refer la inghetata, sorbet , prajituri inghetate. Aveam ananas in casa, asa ca am ales sa ma racoresc cu un sorbet de ananas. O sa revin cu o fotografie mai de bun simt, insa pana atunci o postez pe aceasta,facuta la 37 de grade Celsius, cand se topea si mama inghetatei.
Ingrediente:
2 conserve de ananas in sirop;
200 ml frisca;
3 albusuri;
1/2 cana de miere;
2 linguri zeama de lamaie;
Preparare:
Frisca se bate bine pana sta tare (formeaza turnulete).
Albusurile se bat spuma ca pentru bezea iar ananasul si cateva linguri de sirop se paseaza in blender pana devine un puire fin.
Punem mierea peste frisca si amestecam bine, apoi adaugam si albusurile,lamaia si piureul de ananas.
Asezam compozitia intr-un vas si o dam la congelator pentru minim 5-6 ore. Cand totul este intarit, scoate inghetata o taiem cubulete si o mixam bine ( de preferat in robotul de bucatarie) pana devine fina.
Astfel se vor sparge cristalele de gheata care se formeaza in timpul congelarii.
Turnam compozitia din nou in vasul in care a fost congelata si o tinem la congelator inca 4 ore.
Ce pot sa va spun despre aceast sorbet?
1. Este foarte parfumat.
2. Este absolut delicios intr-o zi caniculara.
3. Nu chemati musafiri la masa , decat daca il preparati in portie dubla, tripla :P.
Ce minusuri are( are si din astea , insa le trecem cu vederea):
1. Sorbetul se topeste foarte repede.
2. Ananasul este un fruct care nu poate fi pasat extrem de fin, de aceea in textura sorbetului se vor gasi bucatele de ananas de dimensiunea fulgilor de cocos(fulgii aceia cei mici de pe bomboanele raffaello).
3. Trebuie scos din congelator cu 10-15 minute inainte de servire si tinut in frigider. Este foarte rece!
Sa aveti parte de racoare!
Archive
-
▼
2012
(67)
- ► septembrie (6)
Vizitatori
-
Astazi a trebuit sa fac gogosi pentru niste copilasi frumosi si "cuminti". Copilasii sunt in numar de vreo 70.... si ne bucuram...
-
Am vazut aceasta prajitura pe un forum.Reteta este putin diferita de cea pe care o postez. In primul rand nu am folosit Fanta( de unde si...
-
Ingrediente: 15 ciuperci champignion medii; 2 rosii; 50 gr masline; 1 ardei rosu; 1 ardei galben; cateva buchete de broccoli; 2 ca...
-
Ingredinete: 3 vinete medii; 2 cutii de ciuperci; 2 cepe ; 2 ardei grasi rosii; 3 oua sau 1 lingurita rasa seminte de in pisate; 2 ...
-
Ingrediente: 1 kg cartofi rondele; 2 conserve de ciuperci; 1 legatura usturoi verde; 3 linguri de smantana fermentata; 200 ml sman...
-
Ingrediente: 500 gr branza dulce sau sarata(dupa preferinta) 1 pachet paste(am folosit melcisori) 4 oua 100 ml smantana pentru gatit ...
-
Ingrediente: 600 gr faina 2oua 250gr zahar 20gr drojdie 150ml lapte 250gr unt sau margarina 1 lingura samantana coaja rasa de la...
-
Nu stiu altii cum sunt , insa pentru mine primavara nu este desavarsita fara verdeturile ei caracteristice: spanac, salata,urzici,etc. Ince...
-
Ingredinte: 3 cani faina; 2 + 1/2 cani apa; 1/2 cani ulei; 2 cani zahar; 3 linguri cacao; esenta de rom 2 praf de copt; ...
-
Au trecut noua luni de la ultima postare...noua luni in care in fiecare week-end mi-am propus sa postez o noua reteta. Totusi ... de la a v...
Imi place
- Enjoy Desserts
- Ea si Ea
- Ana Maria Ciolacu
- retetecalamama
- Delicii Kronstadt
- Bucataria Paradis
- Bucataria Furnicutilor
- Diva in bucatarie
- Bucatar Maniac
- Ana-Maria
- Naina kitchen
- Retete vegane
- Retete crude
- Ligia Pop
- Gatitul o placere
- Lumea basmelor
- Dobrin Isabela
- Lissa's cakes
- Bucataria Denysei
- Laura Sava
- Edith Frincu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ETICHETE
- Aperitive (9)
- Bauturi (2)
- Deserturi (38)
- Inghetate (3)
- Ovo-lacto vegetarian (18)
- Paine (3)
- Pizza si paste (2)
- Preparate diverse (27)
- Salate (2)
- Sirop (1)
- Supe si ciorbe (4)
- Tarte (4)
- Torturi (9)
- Vegetarian (8)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu