Ingrediente
60 gr Unt
3 buc oua
50 gr Drojdie proaspata
125 gr Zahar
220 ml Lapte de vaca
Sare
600 g Faina alba calitate superioara
500 g Rahat
1 pachet de stafide
1 fiola esenta de rom
Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald.
Intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi si maiaua.
Se framanta bine apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min.
Dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu foarte mult
Se intinde o foaie dreptunghiulara, in reteta scrie ca de dimensiunile 45x50 , ... important e sa fie dreptunghiulara.
Pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar , apoi se pune rahatul si stafidele (hidratate in esenta de rom) scurse foarte bine .
Se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans si se taie in 12 bucatzi egale.
Asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
1 galbenus se bate cu cele 20 ml lapte ramas, si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
Bagati la cuptor la 175 gr. pt 45-55 min. (verificati dupa 40 min).

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu